BLACK FRIDAY KORTINGSCODE BF10 VOOR 10% EXTRA KORTING

Debuterende Holland Motorstore Racing behaald eerste WK punten in het Endurance Wereldkampioenschap!

Na trainingsdagen in zeer wisselvallige omstandigheden was het droog bij de start van de 24 uur van Le Mans. Holland Motorstore Racing stond aan de start met Xavier van Duffelen, Martin van Ruitenbeek en Marcel Zuurbier. Helaas kon Jaivy Eikelenboom niet van start gaan door een blessure die hij tijdens een crash, eerder in de week, had opgelopen.
De coureurs mochten als 30e Superstock team en 47e overall aan de eerste race van het WK Endurance seizoen 2023 beginnen. Van Ruitenbeek deed de start voor het team. Tijdens de eerste uren wist Holland Motorstore Racing al veel posities te winnen, zo reden zij na 6 uur op positie 16 in de Superstock klasse. Het team kon zijn stints goed draaien, al gebeuren tijdens een 24 uurs race altijd dingen onderweg. In de avonduren zette het team een opmars naar voren in.

Midden in de nacht – rond de helft van de race – was Holland Motorstore Racing aangekomen op een 13e plaats in de Superstock klasse en reden ze in de top-30 overall. In de nacht was het erg fris waarbij de temperatuur daalde tot 2 graden. Dit leverde ook veel valpartijen op. Van Ruitenbeek, van Duffelen en Zuurbier gingen concentreert – zonder fouten te maken – door. In de ochtend kregen de deelnemers ook nog te kampen met mist op sommige delen van het circuit, wat de uitdaging alleen maar groter maakte. Rond 10:00 uur in de ochtend reed het team op een 25e positie overall en 12e in de Superstock klasse, een enorme prestatie. Er volgde een mooi duel met twee andere Superstock teams, waarbij het tijdens iedere pitstop stuivertje wisselen was om de 12e plaats.

Door de snelle pitstops en de goede, constante ronde tijden van de coureurs wist Holland Motor Store Racing een voorsprong van meerdere ronden uit te bouwen voor de 12e plaats in de Superstock klasse en 24e algemeen. Hierdoor stevende het team af op een geweldig resultaat. Helaas kwam hier 40 minuten voor het einde van de race verandering in. Van Ruitenbeek kwam vroegtijdig binnen met een losgelopen Lambda dop. Bij binnenkomst koos het team ervoor om van Duffelen vroegtijdig aan zijn laatste stint te laten beginnen. Van Duffelen merkte tijdens de outlap dat de ketting te los zat, hierdoor moest ook hij genoodzaakt weer de pitsbox opzoeken. Het team leverde een geweldige prestatie door de ketting snel te verwisselen. Holland Motorstore Racing was door het voorval wel teruggevallen naar een 14e plek in de Superstock klasse en 26e overall, een positie die zij vervolgens tot aan de finish wisten vast te houden. Een veertiende plaats in de Superstock klasse betekende dat de eerste 7 WK punten voor het team al behaald waren, een spectaculaire presentatie!
In totaal reden van Ruitenbeek, van Duffelen en Zuurbier 741 ronden tijdens de 24 uur van Le Mans.

De volgende ronde van het WK Endurance staat gepland van 15 t/m 18 juni tijdens de 24 uur van Spa Francorchamps in België.

Van Duffelen: “We mogen als debuterend team zeer trots zijn op hoe wij ons gepresenteerd hebben tijdens de 24 uur van Le Mans. We hebben laten zien tot wat wij in staat zijn en ons tot midden in het veld weten te positioneren. Het team heeft ontzettend knap werk geleverd om ons zo snel weer op de baan te krijgen. Mede hierdoor wisten we in onze eerste race al 7 WK punten te scoren, iets dat waar wij van te voren niet over durfden te dromen. Ik wil het team, Martin, Marcel en Jaivy wel enorm bedanken voor de geweldige samenwerking tijdens het geweldige WK Endurance evenement. Het liep allemaal zeer voorspoedig, maar in 24 uurs race moet je ook het geluk een beetje aan je zijde hebben en dat was nu, tijdens het laatste halfuur, niet het geval. Maar, dat is endurance!”

Shipping delays during Easter.

Easter is around the corner again and that means delays at the transport companies.

Stock orders placed up to and including 12-04-2022 will reach you before Easter. For orders from 13-04-2022, a longer delivery time applies and will be delivered around 20-04-2022.

Team Holland Motor Sports wishes you happy Easter days!

Happy holidays!

The Holland Motor Sports team would like to wish everybody happy holidays and a healthy and succesfull 2022!

Fijne feestdagen!

Het team van Holland Motor Sports wenst iedereen fijne feestdagen en een gezond en sportief 2022 toe!

ITR Kneepads

IDM Supersport 600 driver Joep Overbeeke is happy with his ITR Kneepads from Holland Motor Sports.

Joep has been using the knee pads for some time now, and says the following about it:
“We went through the first test weekend of this season well with the ITR knee pads from Holland Motor Sports!
The hard plastic knee pads are ideal for drivers who don’t feel like changing their knee pads several times a day!”

We wish Joep good luck for the upcoming season!

Black Friday offer!

During black friday we will offer our clients free shipping worldwide. There is no minium spent necessary.
This promotion will take place on friday 26-11-2021.

Enjoy shopping!

RDW erkend!

Vanaf nu zijn wij een officieel RDW erkend bedrijf.
Wij zijn trots dat wij goedgekeurd zijn door het RDW.
Op deze manier kunt U proefritten maken op onze occasions en tevens zal het op naam stellen van een motor eenvoudig gaan.

ITR Kneepads

IDM Supersport 600 coureur Joep Overbeeke is blij met zijn ITR Kneepads van Holland Motor Sports.
Joep gebruikt nu al enige tijd de knee pads, en schrijft er het volgende over:
“Het eerste testweekend van dit seizoen weer goed doorgekomen met de ITR kneepads van Holland Motor Sports!
De harde kunststof kneepads zijn ideaal voor de coureurs die geen zin hebben om zijn of haar kneepads meerdere keren per dag te vervangen!”

Wij wensen Joep veel succes voor aankomend seizoen!

Voorjaarstraining Alcarras

De voorjaarstraining van 2021 is afgerond in Spanje op het circuit Alcarras.
Dit was de eerste training voor Xavier op zijn nieuwe Yamaha R6.
Het was meteen een fijne kennismaking met de motor tijdens deze drie daagse test.
Nu is het afwachten tot het race seizoen begint.