CLASSIC BOL D´OR 2019

Op 20 september was het weer zo ver, de wedstrijd in Zuid Frankrijk op het circuit Paul Ricard de Classic Bol D´or. Het team van Holland Motor Sports was er helemaal klaar voor en had er veel zin in.

De trainingen verliepen al beter dan vorig jaar en beide rijders wisten hun tijden flink aan te scherpen. Het gat qua tijd tussen beide rijders werd ook een flink stuk kleiner.

Vrijdagavond was het zo ver, de eerste manche van 2 uur zou verreden worden in het donker. En wat ging het team goed van start, rijdend op een 5e plaats kwam rijder Xavier van Duffelen binnen voor een pitstop en ging coureur Herman van Duffelen verder. Herman reed een ontzettend goede stint en wist een 9e plaats te behouden. Maar helaas, 7 minuten voor het einde kwam hij binnen met een technisch probleem. Hij wist uiteindelijk nog te finishen maar op een slechts 14e plek.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is de motor weer klaar gemaakt, de tweede manche ging om 8:30 van start. Maar ook deze kon het team niet uitrijden, één uur na vertrek kwam Herman van Duffelen binnen en kon niet meer verder rijden door een technisch probleem.

Het weekend begon veel belovend maar door problemen met de motor is dit helaas niet kunnen eindigen op een mooie positie.

Voor wat betreft volgend jaar, wil het team toch weer en nog sterker aan de start staan. Classic Bol Dor 2020, kom maar op!!

 

This post is also available in: Engels