17457954_1933180583577328_2715793061108403154_n_

(Racing) Nieuws

Op deze pagina kunt u het laatste nieuws van ons lezen.

 

* Levertijden

LET OP! Gedurende de zomer maanden juli en augustus kunnen de levertijden afwijken. Hou rekening met +- 3 weken.

 

* Croix en ternois

 Afgelopen weekend vond alweer de eerste race van het seizoen plaats voor Xavier van Duffelen in de Yamaha R3 cup. Na een mislukte voorjaarstraining op het Franse circuit Val de Vienne (in 4 dagen, 2 droge sessies gereden), was het weer even wennen op de motor op dit kleine circuit, Croix. Maar helaas want al in de eerste vrije training kregen we te maken met technische problemen. Het team en de Yamaha R3 coaches hebben er zaterdag alles aan gedaan om de motor weer in orde te krijgen. En met resultaat; zondag waren de problemen opgelost! Er was geen warming up, Xavier moest meteen starten. Uiteindelijk is hij 2 keer als 8e over de finish gekomen. Xavier heeft weer veel geleerd en het was beide races erg spannend. Nu op naar Oschersleben over twee weken, 26-04-2018!

 

* Holland Motor Sports 30 jaar!!

Dit jaar, 2018, zijn wij met trots al 30 jaar lang uw vertrouwde leverancier. Op naar de volgende 30!

 

* CLASSIC BOL D'OR 2017

Team Holland Motor Sports met rijders Herman- en Xavier van Duffelen waren aanwezig tijdens het grote evenement de Bol D'Or in Frankrijk. Zij reden in het voorprogramma de 4 uurs race in de Classic Bol D'or. En met resultaat; de mannen wisten een 5e plaats te behalen!

Neem een kijkje op onze Facebook pagina voor uitgebreiden verslagen; Holland Motor Sports

 

* MotoGP TT Assen Dutch Supersport 300

Tijdens het MotoGP weekend op het TT circuit van Assen was er een extra klasse aanwezig; de Dutch Supersport 300. Xavier reed hierin mee, vrijdag getraint en de kwalificatie op P19 geïndigt van de 34 deelnemers; Xavier reed met zijn standaard Yamaha R3 Cup motor op de uitlaat na. Zaterdag was de race, xavier streed om P16 maar helaas, in de laatste ronde brak zijn ketting af met een crash als gevolg. Een DNF voor Xavier tijdens dit weekend.

Maar de volgende race staat alweer op de kalender; 6 juli op het Belgische circuit Zolder.

 

* Mettet

28 mei stond alweer het 3e raceweekend op de planning met de Yamaha R3 Cup, dit keer in het Belgische Mettet. Donderdag stonden de vrije traingen op het programma, deze gingen goed en Xavier wist snelle tijden neer te zetten, 1:15,00 met het gevoel dat het nog beter kon. Helaas zat dit er het hele weekend niet meer in waardoor het een moeizaam weekend werd. Xavier kon niet meer in de buurt komen van zijn tijden van donderdag en dat terwijl het toen heel makkelijk ging. Maar toch wel weer belangrijke punten mee naar huis kunnen nemen met een 10e en 11e plaats. Op naar de wedstrijd tijdens het TT weekend op Assen.

 

* MegaMotorTreffen

21 mei 2017 waren wij aanwezig bij het Mega Motor Treffen in Vijfhuizen. Dit werd georganiseerd door de KNMV en Promotor, het was absoluut een succes!

 

* Nurnbergring

13-14 mei was het tijd voor de tweede race van dit seizoen met de Yamaha R3 Cup. Dit keer vertrok het team naar het Duitse circuit nurnbergring, voor Xavier was dit een nieuwe baan. De R3 cup reed samen met het Duitse supersport 300 kampioenschap, Xavier finishte als 7e van de R3 cup en race twee als 5e. Goed gedaan, nu op naar Mettet 27 mei!

 

* Eerste wedstrijd Yamaha R3 Cup

De eerste wedstrijd van de Yamaha R3 cup is verreden op het Franse circuit Croix en Ternois. Holland Motor Sports met rijder Xavier van Duffelen #24 heeft zijn eerste punten binnen weten te slepen; P7 en P9. Er valt nog genoeg te verbeteren, op naar de Nurnburgring 12-05-17!

 

* Arrow wint!

Eerste race van het seizoen voor de categorie #Supersport300 in het WorldSBK kampioenschap. Met meer dan 30 rijders op de verschillende motoren: Yamaha Racing YZF-R3, Kawasaki USA Ninja 300 en de Honda CBR 500 R.

Arrow Exhaust heeft geïnvesteerd in dit nieuwe project en heeft een extreem goed competitief systeem weten te ontwikkelen. Door deze nieuwe uitlaat heeft Arrow het vertrouwen van veel teams weten te winnen in dit kampioenschap; de helft van het kampioenschap rijdt inmiddels met een #Arrowexhaust. Of het een goede keuze was van de teams werd meteen duidelijk met een 1e en 2e plaats op het podium in Motorland Aragon Circuit en 8 plaatsen in de top 10 !!
Wij zijn dan ook heel trots dat wij het importeur schap hebben van Arrow voor de Nederlandse markt.