herman_20170119104714

Over ons

Holland Motor Sports; niet alleen een webshop

Naast het feit dat Holland Motor Sport al bijna 30 jaar leverancier is van div. Motor- en scooter accessoires, zijn wij ook een motor raceteam, in 1980 begonnen wij als team met onze rijder Herman van Duffelen die uitkwam in de 24 uurs WK endurance wedstrijden. Holland Motor Sports groeide, de prestaties werden beter en het team werd groter. Zo is Herman in 1983 8e geworden tijdens de 24 uurs WK van Le mans. En vervolgens in 1986 Nederlands kampioen geworden in de SBK1000 en werd hij 3e tijdens de 6 uurs WK endurance wedstrijd in Maleisië. Ook wist Herman op zijn favoriete circuit Montjuic Barcelona de nationaal nieuws te behalen met zijn 2e trainingstijd.

Herman heeft tot 1997 veel WK punten weten te winnen, toen was het 17 jaar lang stil en rustig rond om het race team. Totdat de zoon van Herman, Xavier van Duffelen, in maart 2015 begon met racen in de GAMMA Yamaha YZF-125 cup.  Al snel begon het in de familie en rondom het team weer te kriebelen, en zo snel als het gaat stonden Herman en Xavier in mei 2015 aan de start van de 3 uren race van Oss met hun Suzuki GSXR 750. Hierbij reden zij meteen de meeste rondjes.

Al snel kwam er nog een Suzuki GSXR 750 bij, zodat Herman en Xavier samen kunnen trainen op de grote circuits. Dit zijn zij dus ook volop aan het doen, het team is vaak te vinden op het circuit van Zandvoort, Assen en Spa Francorchamps. In mei 2016 werd de 3 uren race van Oss weer verreden, dit jaar reden zij weer de meeste rondjes en kwamen ook de rondetijden dichter bij elkaar. Xavier boekt veel progressie en komt dus steeds dichter bij zijn vader Herman van Duffelen in de buurt, omdat het bij de 3 uren van Oss niet gaat over wie er de meeste rondjes rijd maar om welk team de meest constante tijden met elkaar rijd kregen zij daarvoor dit jaar een 3e plaats.

September 2016 reden de mannen van Holland Motor Sport mee in de Classic Endurance race in het voorprogramma van dé 24H van de Bol D'or, zij wisten in deze race als 8e over de streep te komen!

Het race seizoen 2017 is succesvol afgesloten voor beide mannen.  Herman en Xavier behaalde een super 5e plaats tijdens de Classic Bol d'Or. Twee weken daarna reed Xavier zijn laatste wedstrijd van dit seizoen met de Yamaha R3 Cup. Xavier eindigde op een 8e plaats in het eind klassement.

Wilt u ook op de hoogte blijven van ons team? Neem dan een kijkje op onze Facebook pagina: Holland Motor Sports, na elke race zullen hier verslagen en foto's op verschijnen. Maar natuurlijk ook leuke actie's die u op onze webshop kunt bestellen!

https://www.facebook.com/Holland-Motor-Sports-1583403508555039/?fref=ts